dimarts, 27 de novembre del 2007

Coney Island

- coney island no és una illa, és una península. està al sud de brooklyn i la seva extensa platja està banyada per l'oceà atlàntic.- hi ha una comunitat de l'europa de l'est molt important, fins al punt de que molts rètols són en rus. (bé aquest no, però mola).
- els seus millors anys ja han passat i ara mateix és una zona bastant decadent però amb un encant especial.
- el gran atractiu de coney island és un parc d'atraccions, que ha estat escenari de numeroses pel.lícules. la seva nòria (wonder wheel) és de 1918 i l'emblemàtica muntanya russa (the cyclone) construida a mitjans dels anys 20, és una de les més velles i encara en funcionament de tot el país.
- el primer cap de setmana d'estiu s'hi celebra la mermaide parade, una parade absolutament kitsch amb tot de dones disfressades de sirenes.
- tres carrers paral.lels al gran passeig marítim s'hi troba el totonno's, una pizzeria amb més d'un segle d'història, els propietaris de la qual són uns immigrants italians d'ideologia absolutament republicana, i on s'hi menja -i bé de preu- les millors pizzes que jo hagi tastat. un autèntic "cuchitril".
- un dels esports de carrers més populars és el handball (els americans mai es compliquen la vida en posar noms als esports), que està clarament inspirat en la pilota vasca. com no podia ser d'una altre manera, les apostes estan a l'ordre del dia entre els molts hispanos que hi juguen. (photo by Jordi Carreras).